Pazar
34.4 °
Pazartesi
26.9 °
Salı
27.7 °
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar, virüsün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
ANKARA (İGFA) - Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulmalı gerektiğini ifade eden Şireli, "Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan, sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütlerin tercih edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Zonguldak
03.08.2025
10746,98%0,04
40,59% 0,02
47,10% 1,43
4394,42% 2,22
7018,29% 1,30
Aksaray Belediyesi’nin Glütensiz Market ve Halk Ekmek Büfesine Saldırı
127 Yeni Ev İçin Temel Atıldı
Aksaray – Nevşehir Karayolu’nu Sel Vurdu: Yol Trafiğe Kapandı
Aksarayspor, Burhan Arman’ı Kadrosuna Kattı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.