Pazartesi
18.2 °
Salı
19 °
Çarşamba
18.7 °
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar, virüsün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
ANKARA (İGFA) - Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulmalı gerektiğini ifade eden Şireli, "Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan, sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütlerin tercih edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Zonguldak
29.09.2025
11051,63%-0,89
41,57% 0,03
48,79% 0,26
5119,99% 1,89
8351,72% 0,83
AKSARAY BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN KİTAP GÜNLERİNİN RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
E-90 Karayolu’nda TIR ve Otomobil Kazası: 1 Yaralı
Cem Çorakçı istifa edince takımın başına kim geçecek? İstifa etsin diyenler neden takıma sahip çıkmadılar? Cem Çorakçı yalnız değildir. Aksaray halkı olarak yanındayız” dediler.
Sahadan 1 Puanla Ayrılan Aksarayspor Namağlup Serisini Sürdürüyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.