Perşembe
18.7 °
Cuma
19.9 °
Cumartesi
19.7 °
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar, virüsün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
ANKARA (İGFA) - Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulmalı gerektiğini ifade eden Şireli, "Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan, sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütlerin tercih edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Zonguldak
20.11.2025
10906,06%1,65
42,35% 0,06
49,02% -0,08
5597,86% 1,08
9299,63% 0,91
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, İnternet Medyası Temsilcilerini Ağırladı
Aksaray’da Gazze ve Türkiye Şehitleri İçin Eş Zamanlı Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hz. Ali Şifa Camii’ni Bugün Aksaray’da Açacak
BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN MERKEZİNİ DAHA GÜVENLİ VE MODERN BİR YAPIYA KAVUŞTURUYORUZ”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.