Çarşamba
25.2 °
Perşembe
24.1 °
Cuma
25.5 °
Aksaray’a özgü yöresel ürünlerin korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım daha atıldı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Gülay Beşirli, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında, ilimize has Acıpınar Sarımsağı’nın yerinde incelenmesi ve tescil sürecinin başlatılması konuları ele alındı. Dr. Beşirli ve teknik ekip, sahada yaptıkları incelemelerde sarımsağın genetik, aromatik ve bölgeye özgü yapısal özelliklerine dair ilk gözlemleri paylaştı. Bu kapsamda ürünün coğrafi işaret alması için resmi süreçlerin başlatıldığı bildirildi.
Aksaray Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülecek çalışmalar, Aksaray'ın tarımsal ürün değerlerinin markalaşması açısından büyük önem taşıyor. İl Müdürü Nejdet Demir, “Acıpınar Sarımsağı gibi yerel ürünlerimizin korunması, çiftçimizin emeğinin değer bulması demektir. Tescil süreci tamamlandığında bu ürünümüz sadece Aksaray’ın değil, Türkiye’nin de önemli bir markası haline gelecek” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da vurguladığı gibi, “Üretimin ve üreticinin yüzyılı” vizyonu doğrultusunda yerel ürünlerin desteklenmesi, hem ekonomik kalkınmaya hem de kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak.
#TarımVeOrmanBakanlığı #Aksaray #ÜretiminÜreticininYüzyılı #GelecekTarımda #AcıpınarSarımsağı
Aksaray’da Çilek Gibi Destek: %50 Hibeli Fide ve Ekipman Dağıtımı Gerçekleştirildi
TDBB Üyesi Başkan Dinçer’den Münih’te Temiz Enerji Vurgusu: “Aksaray, Güneşten Gücünü Alan Bir Şehir Olacak”
Çocukları dijital dünyanın risklerinden koruyacağız
KTO Karatay Üniversitesi, Kariyer Fuarı’25’e ev sahipliği yapıyor
Aksaray
07.05.2025
9074,62%-0,66
38,64% 0,04
43,85% -0,22
4205,75% -1,39
6818,76% 0,06
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.