Perşembe
21.4 °
Cuma
18.8 °
Cumartesi
14.6 °
Orta Anadolu'da yer alan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'nin yöresel lezzetleri uluslararası lezzet etiketi aldı. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Orta Anadolu'daki 5 ilde üretilen 12 farklı ürünün dünya çapında tanınması amacıyla uluslararası lezzet etiketi "Ark of taste" ile tescillenmesini sağladı.
AHİKA, üretimin teşvik edilmesi, geleneksel üretim ve pişirme yöntemleri, unutulmaya yüz tutan yöresel ürünlerin korunması amacıyla proje hazırlayarak, merkezi İtalya'da bulunan Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfına başvurdu.
Aksaray yöresel tatlardan, tulum kebabı ile Eşmekaya yoğurdu’nun ünü uluslar arası arenaya taşınıdı.Konuyla ilgili yapılan haberde Aksaray, Kırıklale ,Kırşehir Vevşehir ve Niğde illerine ait yöresel tatların,Değerlendirme sürecinin ardından Aksaray'ın yöresel ürünlerinden "Aksaray tulum kebabı", Eşmekaya koyun yoğurdu", Gelveri ekmeği", Kırıkkale'den "Delice doğal kaynak tuzu", "Kılıçlar soğanı", Kırşehir'den "Kırşehir çirleme", "Cemele biberi", Nevşehir'den "Ayhan patlıcanı" ve "Nevşehir simidi" ile Niğde'den "Darboğaz kirazı", "Niğde dermason fasulyesi" ve "Bor söğürmesi"ni içeren proje onaylanarak, ürünler lezzet etiketi ile tescillendi.
Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e sert yanıt!
MASKİ Saruhanlı’daki çiftçilerle bir araya geldi
TEKNOFEST ziyaretçilerini Kuzey Kıbrıs’ta ağırlıyor
KONBELTAŞ Türkiye’nin ilk TSE onaylı etliekmek üretim belgesini aldı
Aksaray
01.05.2025
9078,43%-1,59
38,50% 0,04
43,64% -0,10
4017,00% -1,30
6629,81% 0,00
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.