Salı
13.3 °
Çarşamba
18.2 °
Perşembe
19.5 °
Aksaray Gastronomi ve Aşçılar Derneği'nin lansman programı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Aksaray’ın mutfak kültürünün ve aşçılık geleneğinin dünya çapında tanıtılacağı vurgulandı.
Tanıtım programına, ASÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş, Türkiye Gastronomi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Uluırmak Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Boran, ASÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan ASÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş, Aksaray Gastronomi ve Aşçılar Derneği'nin kurulmasının, 18 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Prof. Dr. Altaş, “Aksaray ilinin turizm master planı kapsamında ASÜ Turizm Fakültesi olarak büyük bir sorumluluk üstlendik. Aksaray gastronomisi hak ettiği yere ulaşacak. Şimdiye kadar bu alandaki tüm paydaşları bir araya getirecek bir dernek kurmak en büyük hedeflerimizden biriydi, ve bunu başardık. Şehrimizin yemek kitabını yazacak, unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkaracağız” dedi.
Gastronomi, Kültürel Kimliğin Aynasıdır
Aksaray Gastronomi ve Aşçılar Derneği Kurucu Başkanı Erol Akyüz ise, Aksaray’ın tarihsel derinliğini ve medeniyetler mirasını mutfağıyla da tanıtacaklarını ifade etti. Akyüz, “Gastronomi sadece yemek değildir; bir şehrin ve kültürün aynasıdır. Aksaray mutfağını tanıtmak, kültürel kimliğimizi dünyaya duyurmak bizim için çok önemli. Derneğimiz, Aksaray’ın zengin mutfak kültürünü gün yüzüne çıkarmak ve şehri gastronomi alanında tanıtmak için projeler geliştirecek” diye konuştu.
Gastronomi Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılacak
Türkiye Gastronomi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim ise, Aksaray’ın zengin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Seçim, “Gastronomi sadece yemek değil, bir halkın yaşam tarzını, geleneklerini ve kültürünü anlamak için de önemlidir. Aksaray’ın mutfak kültürünü tanıtmak için birlikte çalışmamız gerekiyor. Dernek olarak, bu kültürün gelecek nesillere aktarılması adına büyük sorumluluk taşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Doç. Dr. Yılmaz Seçim’e, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri adlı kitap hediye edildi. Etkinlik, katılımcıların aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Bu etkinlik, Aksaray’ın gastronomi kültürünün sadece Türkiye’de değil, dünya çapında tanıtılmasına önemli bir adım atıldığını gösteriyor. Hem yerel hem de ulusal düzeydeki katkılarla, Aksaray’ın mutfak değerleri geleceğe taşınacak ve dünya çapında bir marka haline gelecektir.
Mehmet Ali Kumbuzoğlu'ndan Gençlerle İşbirliği Mesajı
Evren Dinçer: "Aksaray'a Avantajlı Dönüyoruz!"
Ege Denizi'nde 4,9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
AKSARAY BELEDİYESİ TRAFİK AKIŞINI RAHATLATMAK İÇİN KAVŞAKLARDA VE YOLLARDA MODERN DÜZENLEMELER YAPIYOR
Aksaray
13.05.2025
9747,07%3,80
38,76% 0,02
43,00% -1,38
4034,08% -2,64
6542,97% -2,62
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.