Cuma
36.3 °
Cumartesi
33.2 °
Pazar
34.4 °
Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivalinin yankıları devam ediyor.
Yerel ve Ulusal medyada da geniş yer bulan festival ile ilgili konuşan Karkın Köyü Muhtarı Orhan Keser: " Başkanımıza Festival için teşekkür ediyoruz. Festival sonrası il dışından ve şehir içinden çok sayıda vatandaş arayarak pekmez talebinde bulundu. Şuan hummalı bir şekilde pekmez kaynatıyoruz. Özellikle Ankara`dan arayıp pekmez isteyenler oldu. Şuan köyümüzde tüm ocaklarda pekmez kaynatıyoruz. Karkın pekmezi marka olma yolunda büyük mesafe kat etti. Burada en büyük pay tabi ki Aksaray Belediye Başkanı Sn. Dr. Evren Dinçer`in. Bu işi daha profesyonel yapmak için çalışmalarımız devam edecek. Bizim pekmezimiz koronanın da ilacı. Özellikle kış aylarında insan vücudu için önemli bir besin kaynağı" dedi.
Bağlardan toplanan üzümlerin yaklaşık 2 günlük zahmetli yolculuğu sonunda sofralarımıza gelen şifa kaynağı pekmez`in mayalanması için Hasan Dağı eteklerinde bulunan topraklar kullanılıyor. Pekmez yapım usulleri yaklaşık 1000 yıldır aynı gelenek ve göreneklerle devam ediyor. Yıl boyunca bakımı yapılan bağlar susuz yetişiyor. Ve ekstra bir zirai ilaç kullanılmıyor. Aksaray genelinde 14.000 dekar alanda bağ üreticiliği yapılırken yılda yaklaşık 1000 ton pekmez üretiliyor.
Aksaray
01.08.2025
10743,20%1,17
40,67% 0,09
46,46% -0,04
4306,68% 0,18
6928,30% 0,00
Zahra Pazarı’nda Ticaret Merkezi Yükseliyor
Aksaray'da Kavşakta Feci Kaza: 2 Araç Hurdaya Döndü, 4 Yaralı
BAŞKAN DİNÇER; ‘’GÜÇLÜ ALTYAPI İLE YENİ KAYNAKLAR OLUŞTURUYORUZ’’
68 Aksaray Belediyespor’da Görev Dağılımı Belli Oldu –
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.