Perşembe
18.7 °
Cuma
19.9 °
Cumartesi
19.7 °
Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivalinin yankıları devam ediyor.
Yerel ve Ulusal medyada da geniş yer bulan festival ile ilgili konuşan Karkın Köyü Muhtarı Orhan Keser: " Başkanımıza Festival için teşekkür ediyoruz. Festival sonrası il dışından ve şehir içinden çok sayıda vatandaş arayarak pekmez talebinde bulundu. Şuan hummalı bir şekilde pekmez kaynatıyoruz. Özellikle Ankara`dan arayıp pekmez isteyenler oldu. Şuan köyümüzde tüm ocaklarda pekmez kaynatıyoruz. Karkın pekmezi marka olma yolunda büyük mesafe kat etti. Burada en büyük pay tabi ki Aksaray Belediye Başkanı Sn. Dr. Evren Dinçer`in. Bu işi daha profesyonel yapmak için çalışmalarımız devam edecek. Bizim pekmezimiz koronanın da ilacı. Özellikle kış aylarında insan vücudu için önemli bir besin kaynağı" dedi.
Bağlardan toplanan üzümlerin yaklaşık 2 günlük zahmetli yolculuğu sonunda sofralarımıza gelen şifa kaynağı pekmez`in mayalanması için Hasan Dağı eteklerinde bulunan topraklar kullanılıyor. Pekmez yapım usulleri yaklaşık 1000 yıldır aynı gelenek ve göreneklerle devam ediyor. Yıl boyunca bakımı yapılan bağlar susuz yetişiyor. Ve ekstra bir zirai ilaç kullanılmıyor. Aksaray genelinde 14.000 dekar alanda bağ üreticiliği yapılırken yılda yaklaşık 1000 ton pekmez üretiliyor.
Zonguldak
20.11.2025
10906,06%1,65
42,35% 0,06
49,02% -0,08
5597,86% 1,08
9299,63% 0,91
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, İnternet Medyası Temsilcilerini Ağırladı
Aksaray’da Gazze ve Türkiye Şehitleri İçin Eş Zamanlı Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hz. Ali Şifa Camii’ni Bugün Aksaray’da Açacak
BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN MERKEZİNİ DAHA GÜVENLİ VE MODERN BİR YAPIYA KAVUŞTURUYORUZ”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.