Pazar
23.2 °
Pazartesi
21.7 °
Salı
20.6 °
4 farklı bölgedeki 5 fabrikasında durmaksızın çalışan UNO, atalık tohum Kavılca buğdaylı yeni ekmeklerini tüketicileri ile buluşturuyor.
ARDAHAN (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Mirasımız Yerel Tohum” projesine kapsamında UNO, Anadolu’nun 13 bin yıllık yerli mirası Kavılca buğdaylı ürününü tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Ardahan’da 160 çiftçinin iş birliğiyle ürettiği Kavılca buğdayı, Türkiye’nin ilk ve tek ekmek Ar-Ge Merkezi’ndeki çalışmalar sonucunda sofraların değişmez lezzeti olmaya hazırlanıyor.
Her daim sağlıklı ve tam beslenmeyi desteklediklerini vurgulayan UNO CEO Vekili Evin Pehlivanlı, 30 yıldır ürünlerin lezzetli ve taze olması kadar, iyi beslenmeyi desteklemesi yaklaşımından da hiçbir zaman ödün vermediklerini söyledi. “Mirasımız Yerel Tohum” projesi ile Ardahan’da 160 çiftçi ile dijital tarım platformunda gerçekleştirdikleri Kavılca buğdayı üretimine alım garantisi vererek destek olduklarını anlatan Pehlivanlı, iklim değişikliğine ve kuraklığa dayanıklı olan Kavılca buğdayının, günümüz buğdaylarına göre vitamin, mineral ve aktioksidan yönünden daha zengin, genetiğini ilk günkü gibi koruyan bir ata buğdayı olduğunu belirtti.
Aksaray
01.06.2025
9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11
Aksaray’da Sağanak ve Dolu Yağışı Kırsalda Zarara Yol Açtı: Ekipler Teyakkuzda
Aksaray Polisinden Usulsüz Motosikletlere Geçit Yok: 2 Ayda 3 Bin Araç Trafikten Men
3500 den fazla gıda ürünü denetlendi 115 işyerine ceza kesildi
Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürü Soner Öztaş’ın Acı Günü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.