Gaziantep Büyükşehir kentin mutfağını kadraja aldı 

Gaziantep Büyükşehir kentin mutfağını kadraja aldı 

Gaziantep mutfağının fotoğrafla yazılan destanı: “1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması Kataloğu” e-kitap olarak yayımlandı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Gazikültür Yayınları bu köklü mutfak mirasını belgelemek ve geleceğe taşımak amacıyla, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlediği “1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın seçkin eserlerini bir araya getiren yarışma kataloğunu e-kitap formatında yayımladı.

Bu katalogda, UNESCO tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilen Gaziantep’in mutfak kültürü, topraktan sofraya uzanan bir yolculuk olarak kadrajlara yansıdı. “Gaziantep Kazan Yemekleri” ve “Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Yemek Kültürü” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışma, hem geleneksel sofraların ruhunu hem de günlük yaşamla iç içe geçmiş lezzet manzaralarını bir araya getirerek çok katmanlı bir anlatı oluşturdu.

Gastronominin görsel belleğini oluşturan bu katalog, hem fotoğraf severler hem de kültürel mirasın korunmasına ilgi duyan tüm sanatseverler için arşivlik bir eser niteliği taşıyan bu eser , www.gbbkultur.com adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.

“KAZAN BAŞINDAN SOFRAYA KADAR HER AŞAMA FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ”

Kataloğun yayımlanması vesilesiyle açıklamalarda bulunan GBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, yarışmanın amacına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gaziantep, sahip olduğu gastronomik zenginlikleriyle yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın dikkatini çeken bir şehir haline gelmiştir. Bu yarışmayı düzenlerken yalnızca yemeklerin estetik bir biçimde belgelenmesini değil, aynı zamanda bu mutfak kültürünün sosyal yaşamla nasıl iç içe geçtiğini göstermeyi de hedefledik. Yarışma kapsamında dört mevsimi kapsayan geniş bir zaman diliminde; tarladaki üretimden mutfaktaki hazırlığa, kazan başındaki ustalıktan sofraya uzanan her aşama fotoğraflarla ölümsüzleştirildi. Kazanların başında kaynayan hikâyelerden, sokaklarda buharı tüten lezzet duraklarına kadar, Gaziantep’in mutfağı aslında bir halkın hafızasıdır. Yarışmaya katılan fotoğrafçılar, bu hafızayı ustalıkla kayıt altına alarak şehrimizin tanıtımına güçlü bir katkı sundular. Kataloğumuz, görsel bir bellek olarak yalnız bugünün değil, geleceğin de mirası olacaktır.”



Haber Kaynak : igfa
İGF 17.06.2025 14:23:52 0

Turan Yaldır, sözleşmeli erlerin kamuya geçişte yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Kene Uyarısı: “İhmal Etmeyin, Ölümle Sonuçlanabilir!”

HAYVAN DOSTLARIMIZ GÜVENCE ALTINA ALINIYOR. SON TARİH 31 ARALIK

HASAS CADDESİ’NE MODERN VE ENGELLİ DOSTU KALDIRIMLAR

Aksaray’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Hayati Adımlar Atılıyor!

AKSARAY BELEDİYESİ RÖGAR KAPAKLARINI KOT FARKI İLE UYUMLU HALE GETİRİYOR

Aksaray Ihlara Balon Festivali Ertelendi

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e: Filistin hassasiyetini sorgulamak siyasi şuursuzluk!

AKSARAY BELEDİYESİ AYAKKABI BOYAMA SALONU HİZMETE AÇILDI

Tuz Gölü Ultra Maratonu 22–24 Ağustos 2025’te Aksaray’da  Düzenlenecek.

Aksaray’a yeni spor tesisleri müjdesi

Bahçeli’den İsrail’e: Kiralık katil, barış düşmanı!

Efkan Ala’dan CHP’ye dış politika eleştirisi: Ezberleri tekrar ediyorlar

Abdal Musa anma etkinlikleri başlıyor

Bakan Tekin'den sürpriz 'dönem sonu' ziyaret


ANKET

AKSARAY BELEDİYESİNİN HİZMETLERİNİ BEĞENİYORMUSUNUZ ?


EVET
% 59,98
HAYIR
% 33,48
KARARSIZ
% 6,53
Haberi Sesli Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.