Kış aylarında D vitamini ihtiyacı artıyor

Kış aylarında D vitamini ihtiyacı artıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte neredeyse herkes bir kez soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonlara yakalanması dolasıyla beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte neredeyse herkes bir kez soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonlara yakalanması dolasıyla beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıklayan Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş; beslenmede yapılacak ufak değişiklikler ile hastalığa yakalanma riskinin azaltılabileceğini söyledi.

Havaların soğumasıyla birlikte fiziksel aktivite de azaldığına dikkati çeken Güneş, genellikle yaz aylarında dikkat edilmeye başlanan kilo kontrolü, kış aylarında sekteye uğradığına vurgu yaptı.

"Günlerin kısa ve gecelerin uzun olması nedeniyle TV karşısında ve evde geçen zaman daha uzun olmakta ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden kilo artışı olabilmektedir" diyen Güneş, "Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır. Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenme önemli olduğunu ve bu yüzden tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli olarak almak gerekiyor" diye konuştu.

VİTAMİNLER YÖNÜNDEN ZENGİN BESLENİN

“Kış aylarında bağışıklığın düşmesiyle hastalıklara yakalanma riski artmaktadır. Bundan dolayı bağışıklığı güçlendirecek besinlere ağırlık verilmeli. Gün içinde farklı renkte olan sebze ve meyvelerden oluşan bir beslenme planı oluşturulmalı.  A ve C vitamininden zengin havuç, brokoli, lahana, karnabahar gibi sebzelerin yanında C vitamini yönünden zengin portakal, nar, mandalina, kivi gibi besinlerin tüketimi önemlidir” diyen Renan Güneş, E vitamininden zengin besinlerin de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli olduğunu söyledi.

Güneş, “Soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlarda vücut direncini artırarak bağışıklığı güçlendirir. Yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve kuru yemişler E vitamininden zengindir” açıklamasında bulundu.



Haber Kaynak : igfa
İGF 23.10.2022 17:46:36 0

Güney Ege ve Batı Akdeniz'e toz taşınımı uyarısı!

AK Parti Aksaray Teşkilatından ASÜ Bahar Şenliklerine Ziyaret

AKSARAY BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYESİ PROJESİNDE SON DOKUNUŞLAR YAPILIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

ASÜ Tıp Fakültesi Türkiye’nin en iyileri arasında

Rektör Arıbaş, Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu

“Solingen’i Solingenliler Yönetsin” Sloganıyla Yola Çıktılar: ABI'den Yerel Siyasete Güçlü Çağrı

Samet Ceylan’dan Acı Haber

Aksaray Emniyeti'nden Önemli Operasyon:

Milletvekili Turan Yaldır’dan Şehit Gökhan Dal İçin Taziye Mesajı

Evren Dinçer “Milletimizin başı sağ olsun"

Van’da Askeri Araç Devrildi: Aksaraylı Sözleşmeli Er Gökhan Dal Şehit Oldu

Vali Kumbuzoğlu Milli Eğitim Akademisi'nde İncelemelerde Bulundu

Aksaray Tarımda Altın Çağını Yaşıyor:

Vista Prime, konut, ofis ve ticari faaliyetleri kamusal bir düzlemde bir araya getirir.


ANKET

AKSARAY BELEDİYESİNİN HİZMETLERİNİ BEĞENİYORMUSUNUZ ?


EVET
% 59,88
HAYIR
% 33,7
KARARSIZ
% 6,41
Haberi Sesli Oku

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.