Cuma
18.8 °
Cumartesi
14.6 °
Pazar
18.6 °
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının memurun düşen alım gücünü yükseltmek için asla yeterli olmadığını belirterek, bunun için ek zammın şart olduğunu söyledi.
ANKARA (İGFA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2021 Temmuz-Aralık enflasyonunun yüzde 25,48 olduğunu, kamu görevlilerinin 2022 Ocak maaşlarına yansıyacak enflasyon farkının yüzde 22,48 olduğunu açıkladı. Kamu çalışanlarına yılın ikinci yarısı için yüzde 3 zam yapılmıştı.
Yalçın, enflasyon oranıyla yapılan zam arasındaki fark için “Mutabakatsızlıkla sonuçlanan ve K.G. Hakem Kurulu kararı ile 2021 için yüzde 3+ yüzde 3 oranındaki artışlar; enflasyona sadece yenilmedi, EZİLDİ” dedi.
“Enflasyon farkı memurun düşen alım gücünü yükseltmek için asla yeterli değildir" diyen Yalçın, paylaşımında, "Şimdi kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme zamanıdır. Diğer taraftan, 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonucu kur ve enflasyon artarken maaşlar erimeye, gelir dağılımında adaletsizlik büyümeye devam etti. Asgari ücrete yapılan P zam sahada memnuniyet üretmişken, aynı zorluklarla geçim mücadelesi veren kamu görevlileri ve emeklileri görmezden gelinemez, vergi muafiyetinin “yeterli zam” olarak gösterilmeye çalışılması da kabul edilemez. Vergi muafiyetinin eşit gelir artışı sağlamadığı yaptığımız analizler sonucunda herkes tarafından anlaşılmıştır. Yine, alım gücündeki kaybın enflasyon farkı ödemesiyle telafi edilemeyecek olduğu da net olarak bilinmelidir. Bu itibarla, 15 Ocak’ta maaşlara yansıyacak şekilde Ek Protokol ile Ek Zam/İlave Ödeme yapılması için kararlı duruşumuzu yineliyor, şu an itibariyle hükümetin de irade ortaya koymasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Türk hava sahasında rekor! Tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak
Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı
Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda
Aksaray
02.05.2025
9136,34%0,64
38,51% 0,19
43,69% 0,33
4038,91% 0,88
6483,07% 0,00
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.