Pazar
34.4 °
Pazartesi
26.9 °
Salı
27.7 °
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahaliloğlu, besinlerin kalitesini ve tazeliğini aktif şekilde koruyabilecek yeni bir ambalaj projesi geliştirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), projeyi, 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında desteklemeye karar verdi.
Geliştirdikleri akıllı ve aktif ambalajın klasik ambalajlara kıyasla çok daha verimli bir koruma sağlayacağını söyleyen Prof. Zeynep Karahaliloğlu, hâlihazırda raflarda olan klasik ambalajların besinler için pasif bir koruma sağladığını ve bunun da gıda kalitesini negatif etkilediğini belirtti. Hazırlayacakları yeni ambalajın aktif bir davranış sergileyeceğini ve besinin bozulmasına yol açan bakteriyel kirlenmeyi engelleyeceğini ileten Karahaliloğlu, “Öte yandan bu yeni ambalaj, içerdiği bileşenler sayesinde besinin kalitesini ve tazeliğini izlemeyi mümkün kılacaktır. Proje kapsamında üretmeyi hedeflediğimiz yeni ambalajın, tüketici ihtiyaçları da göz önüne alındığında, sektöre önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz” dedi. Proje, Kapadokya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Baki Hazer’in katkılarıyla ilerleyecek. Projenin yazımında ASÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve STAR Bursiyeri Cemile Büşra Gür de yer alıyor. Çalışma, bir yüksek lisans öğrencisine destek verilecek olması nedeniyle, araştırmacı yetiştirme bağlamında da önem teşkil ediyor.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, geliştirdiği proje ve aldığı TÜBİTAK desteği münasebetiyle Prof. Zeynep Karahaliloğlu’nu tebrik etti ve ekibiyle birlikte çalışmalarında başarılar diledi.
Zonguldak
03.08.2025
10746,98%0,04
40,59% 0,02
47,10% 1,43
4394,42% 2,22
7018,29% 1,30
Ekmeyen Araziler Kiraya Verilecek: Tarımda Yeni Dönem Başlıyor.
Aksaray, turizmde yeni bir sayfa açıyor. Şehrin en güzel doğal alanlarından biri olan Helvadere Göleti, tarihinde ilk kez kano yarışına ev sahipliği yaptı.
Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Belediye Konteyneri ve TEDAŞ Direğine Zarar
Aksaray Belediyesi’nin Glütensiz Market ve Halk Ekmek Büfesine Saldırı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.